Βαγγέλης Αποστολίδης: «Εδώ και μισό αιώνα σχεδιάζω…»

Ο Βαγγέλης Αποστολίδης, είναι αρχιτέκτονας και εικαστικός. Άνθρωπος ανήσυχος, σκεπτόμενος και αφοσιωμένος στην τέχνη. Σπούδασε αρχιτεκτονική ενώ παράλληλα έκανε ζωγραφική/πλαστική και ιστορία τέχνης. Και επειδή δεν του έφταναν όλα αυτά, μάθαινε και φωτογραφία κι έτρεχε σε σεμινάρια, συνέδρια κι εργαστήρια, όπως επίσης έκανε επιμορφωτικά ταξίδια σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.

Και επειδή η ζωγραφική του είναι πρωτότυπη – μια και είναι ψηφιακή ζωγραφική – σκεφτήκαμε να κάνουμε μια κουβεντούλα μαζί του.

-Κύριε Αποστολίδη, συγχαρητήρια για τα έργα σας, αλλά πως ξεκινήσατε;

Εδώ και μισό αιώνα σχεδιάζω. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική, ενδιαφερόμουν πάντα για την αισθητική και το εικαστικό αποτέλεσμα. Φωτογράφος ήμουν ανέκαθεν, ερασιτέχνης κι επίμονος, αλλά πάντα καδράροντας ζωγραφικά…

-Η σχέση σας με τα computer;

Άριστη! Η ψηφιακή εποχή άρχισε για μένα πολύ-πολύ νωρίς. Η θεωρία της λειτουργίας του υπολογιστή, η σχέση του με τον άνθρωπο, η εκπληκτική δυνατότητα του σχεδιασμού, αλλά και οι δυνατότητες επεξεργασίας εικόνων, μου ήταν ήδη φιλικά και γνωστά.

-Πως σκεφτήκατε να ζωγραφίσετε ψηφιακά;

Η ψηφιακή εποχή είχε μπει στη δουλειά μας κι έτσι τα τελευταία χρόνια …με μάγεψε η ελεγχόμενη παρέμβαση. Σχεδόν άνοιξε ένα πεδίο σύνθεσης και η Φώτο-ζωγραφική με κατέκτησε… Τα «κλικ» έγιναν κάδρα και περπατώντας έχω φτάσει στο σημείο αντί για τα συνήθη να βλέπω έργα, εικόνες, ζωγραφική!

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο κάντε κλικ εδώ.